+ 385 (0) 91 539 7248
info@synchro-logos.hr

Timski coaching

Vodite tim ili radite u timu koji…

  • Ima viziju i misiju i svi članovi tima shvaćaju kamo idete, kome služite i zašto postojite?
  • Postoje zajedničke norme djelovanja, te znate što vam je neprihvatljivo a što prihvatljivo?
  • Svi članovi tima jednako snažno predani su ostvarenju zajedničkog cilja?
  • Ciljevi tima u skladu su s ciljevima pojedinaca i organizacije? i obrnuto?
  • Tim je razvio svoju kulturu i rituale koje ga drže skupa?
  • Članovi tima znaju koji je njihov zadatak i odgovornost, kao i zadatak i odgovornost svakog od kolega?

Ukoliko ste na sva pitanje odgovorili s ‘da’ od srca vam čestitatamo! Ukoliko na ste na više od jedno ili dva pitanje odgovorili ‘ne’ slobodno nam se obratite za timski coaching.

 

Cilj timskog coachinga i razvoj tima jest podržati tim da uvede jasnoću u komunikaciju i strukturu, te dođe do najboljih rješenja za efikasnu suradnju i povećanje produktivnosti.

‘Cjelina je više od zbroja pojedinih dijelova’, ali svi ti dijelovi doprinose funkcioniranju cjeline i njen su neizostavan dio. Najbolji rezultati postižu se kada su individualni doprinosi udruženi s zajedničkom vizijom i ciljem. Za to je potrebno sagledati u individualna očekivanja, prednosti, nedostatke, potrebe, navike i stilove rada. Jasnića u individualnom djelovanju, kao i jasna komunikacija, vodstvo, postavljeni ciljevi, jasni uloge i zadaci, upotpunjeno s potrebnim i vještinima i znanjima, omogućava timu da se pozicionira na dobitnu frekvenciju.

 

PROCES I PRAKTIČNE INFORMACIJE

Faza 1. Inicijalni razgovori i procjena stanja

U početnoj fazi identificiraju se potrebe tima. Provode se intervjui i analize s članovima tima. Temeljem prikupljenjih informacija i definiranih kriterija, izrađuje se program za potrebe određenog tima.

Faza 2.   Provedba programa

Program može uključivati timski coaching, individualni coaching, facilitaciju timskih sastanaka, edukacije poslovnih vještina, team-building aktivnosti, evaluacijske aktivnosti.

Faza 3. Praćenje

Proces se nastavlja i nakon provedbe kroz praćenje rezultata, savjetovanje i podršku.

 

OSTVARENJE PROGRAMA ZA VAŠ TIM

Da biste omogućili svom timu sudjelovanje u timsom coaching programu dogovorite informativni sastanak s našim timom  kako biste dobili uvid u očekivane rezultate za vas i vašu organizaciju. Pošaljite nam upit za više informacija ovdje.